Pokvašen iPhone

Jedan od velikih problema korisnika iPhone uređaja je to sto se često desi da telefon upadne u vodu ili bude izložen kvašenju na neki drugi način.

Na osnovu dosadašnjeg iskustva najčešće se dešava da telefon upadne u wc šolju , uglavnom bude samo voda u njoj 🙂 , zatim lavabo , kada , bazen ili neko drugo mesto u prirodi gde se kupate. Često se dešava korisnicima da u kafiću ili diskoteci pokvase svoj uređaj a da toga nisu ni svesni, pa saznaju tek kad dođu kod nas jer im telefon ne daje znake života.

Naš savet u koliko vam se telefon pokvasi glasi :

1 .Ugasite telefon ako je moguće ,

2. Obrišite svu tečnost sa površine ,

3. Postavite telefon da ekran gleda ka gore ,

4. Donesite ga kod nas.

Nikako nemojte da stavljate telefon na punjač ili u pirinač.

Imajući u vidu da je baterija u telefonu integrisana i mora da se skine specijalnim alatom. Kad voda uđe u unutrašnjost telefona, dođe do kratkog spoja gde dolazi do oslobađanja električne energije i do zagrevanja celog uređaja, prilikom tog zagrevanja komponente koje su zahvaćene počinju da otkazuju i na taj način određene funkcije u telefonu vam nisu dostupne.
Kad telefon stavite u pirinač tečnost koja je ušla u unutrašnjost uređaja nikako ne može da izađe. Vi mislite da ste postupili pravilno i da je vaš telefon spašen ali jedini način da se sve to sanira je da donesete telefon kod nas. Telefon mora da se otvori i da se očisti , a komponente koje su izgorele zamene novim.